Pályázatok

Két évszak Pannónia szívében, Bicskén

A kedvezményezett neve: SPORTLÉTESÍTMÉNY ÉS SZABADIDŐKÖZPONT ÜZEMELTETŐ

A projekt címe: Két évszak Pannónia szívében, Bicskén

A szerződött támogatás összege: 10.000.000,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében két meglévő, hagyománnyal rendelkező városi rendezvény programkínálatának bővítésére kerül sor kiegészítő programelemek megvalósításával.

A megvalósítani tervezett programelemek témái: hagyomány és értékmegőrzés, identitásformálás, helyi identitás erősítése, helyi gasztrokultúra, helytörténet, helyi (civil)társadalmi szereplők bemutatkozása. A megvalósuló programok célja a település és a térség hagyományainak bemutatása, Bicske város történeti és kulturális gyökereinek megjelenítése, a helyi identitás és a társadalmi összetartozás erősítése.

A programok által elérni kívánt személyek száma összesen: 400 fő.

A projekt keretében beszerzésre kerül egy professzionális rendezvénysátor, amely hozzájárul a pályázati rendezvények, illetve a szervezetünk által későbbiekben tervezett bármely rendezvény megvalósításához, infrastrukturális lehetőségeinek bővítéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.30.

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-02464


Bicskei Tanuszoda közösségi életet és szemléletformálást célzó nyári tábora

A kedvezményezett neve: SPORTLÉTESÍTMÉNY ÉS SZABADIDŐKÖZPONT ÜZEMELTETŐ

A projekt címe: Bicskei Tanuszoda közösségi életet és szemléletformálást célzó nyári tábora

A szerződött támogatás összege: 10.000.000,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében megvalósul két 5 napos ifjúsági napközis tábor alkalmanként egy vagy két turnusban.

A fejlesztés keretében megvalósuló ifjúsági napközis táborok kifejezetten kulturális, hagyományőrző, helyi identitást erősítő programelemek megvalósítását állítják középpontba és nagyban hozzájárulnak a helyi identitásra építő aktív közösségek kialakulásához, hiszen már gyermekkorban megalapozzák ennek feltételeit. A tábori napok témái: irodalom, történelem, régi mesterségek, természeti kincseink, kiegészítve sport foglalkozással. Az ingyenes táborok megvalósításával cél, hogy a táborozás lehetőségét olyan gyermekek számára is biztosítsuk, akiknek helyzetükből adódóan önköltséges táborokban nincs lehetőségük részt venni.

A táborok tervezett összlétszáma: 148 fő.

A táborokhoz kapcsolódóan fényképezőgép és tartozékainak beszerzésére, valamint 2 db laptop beszerzésére kerül sor, amely eszközök hozzájárulnak a programok megvalósításához és dokumentálásához, az emlékek megőrzéséhez, valamint hosszútávon is támogatják a hasonló jellegű programok szervezését, illetve kommunikációs céljait.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.07.31.

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-02463


Bicskei Tanuszoda bővítése kültéri szaunával

A kedvezményezett neve: SPORTLÉTESÍTMÉNY ÉS SZABADIDŐKÖZPONT ÜZEMELTETŐ

A projekt címe: Bicskei Tanuszoda bővítése kültéri szaunával

A szerződött támogatás összege: 29.166.000,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:  A Bicske Szíve Parkban elhelyezkedő Tanuszoda kerül fejlesztésre 20 fős kültéri szaunával, terasz résszel.

Bicske zöld központjában a Bicske Szíve Parkban elhelyezkedő Tanuszoda kerül fejlesztésre nettó 15,3 m2, 20 fő befogatására alkalmas kültéri, épített szauna, gépészettel, zuhany rendszerrel és minimális terasz kialakítással, mely a stratégia szerinti kiemelt cél az aktív, sport központú terület megvalósulása. A projekttel a helyi, aktív sport és szabadidős tevékenységek lehetősége bővül, rekreációs élményhelyszín kialakításával. A létesítmény fejlesztése indokolt a teljes Bicske Szíve Park tekintetében is, hiszen a város központi részén elhelyezkedő aktív szabadidős lehetőségeket kínáló, zöld terület és eszközpark a napi szintű és alkalmankénti helyi közösség építésnek, szervezésnek ad teret.

A kültéri finn szauna 20 férőhelyes – Finn északi lucfenyő lambéria burkolattal az oldalfalon és a mennyezeten, a padlón világos színű csúszásmentes gress lap burkolattal. Erősített tetőszerkezet, PVC lemez szigeteléssel. Homlokzata trespa / prefa lemez burkolattal készül a főépület homlokzati stílusjegyeihez hasonló kialakítással. A szauna akadálymentesített és mindenben megfelel a hatályos előírásoknak.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.30.

A projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma: 2022.01.25.

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00658